Hogyan lesz nyaraláskor is együttműködő az ovisod?

Előfordult már veled is, hogy amikor nyaralásra indulás előtt sietni szerettél volna és kapkodtad a fejed a sok feladat között, pont akkor kezdett el a gyerek filmszerűen lelassulni vagy módszeresen mindent szétpakolni a másik szobában vagy esetleg úgy tenni, mintha teljesen süket lenne és csak bociszemekkel nézett rád mint egy ufóra, amikor kérted, hogy öltözzön fel végre?

Te is tapasztaltad már, hogy pont nyaraláskor lesz még kevésbé együttműködő az ovisod? Hogy a felborult napi ritmus és a sok új élmény épp akkor teszi hisztissé, amikor végre lenne idő együtt örülni és megélni a közös élményeket? Amikor épp te is könnyebben kiborulsz és nem bírod a hisztit türelemmel?

Lehet, hogy beletörődsz előre, hogy több lesz a hiszti és a veszekedés nyaraláskor. De az is lehet, hogy épp ez lesz egy jó alkalom arra, hogy kipróbálj egy új módszert, ami segíthet nektek.

Például a BÁBbeszédet.

Ehhez a nyaralós próbához BÁBbeszéd kártyákat készítettem, hogy 5 tipikus nyaralós helyzeten keresztül kipróbálhasd ezt a kommunikációs módszert és még örömtelibb legyen a nyaralásotok. És ezt teszem egy ingyenes on-line kurzus keretében, amit telefonról is elérsz, hogy videókkal is segítselek és hogy még kényelmesebben tudd elsajátítani ezt módszert.  

Hogyan segíthet neked a Hurrá, idén BÁBbeszéddel nyaralok kurzus?

  • A BÁBbeszédkártyákkal tudod kipróbálni ezt a módszert. Ezek konkrét nyaralásos helyzeteken alapulnak, így kipróbálhatod őket nyaralás közben. Minta szövegeket írtam rájuk, hogy könnyebben kezdj el beszélni a bábbal. Kicsik így könnyedén magaddal tudod vinni őket.
  • Nyaralás BÁBbeszéddel füzetben bővebb leírást, magyarázatokat és tippeket is találsz
  • 5 videót is tartalmaz a kurzus, amiben a szituációt megnézheted elbábozott verzióban is.
  • Kurzusba ágyazva próbálhatod ki a BÁBbeszédet, így a leckékhez kapcsolódóan kérdéseket tudsz feltenni, és a könnyen kezelhető felület kényelmessé teszi a kipróbálást, és egy helyen elérsz mindent, nem kell keresgélni.

Milyen konkrét és tipikus nyári szituációk vannak a kártyákon?

  • Elindulás gyerekekkel nyaralni: az utazós nap reggele
  • Zsilipnap könnyebben: az első éjszaka az új helyen
  • Nem akarja a gyerek, de muszáj lesz: hazaindulás a strandról
  • Nem akarja a gyerek, de muszáj lesz: öltözködés egyedül
  • Mindenki mást akar: mégis mindenkinek jó lesz a program 

Hol éred el ezt a BÁBbeszédes kurzust?

A Webuni felületén, ha ide kattintasz, egy regisztrációt követően már meg is nézheted: Hurrá, idén BÁBbeszéddel nyaralok

Miért tartom küldetésemnek, hogy megismerd a BÁBbeszédet?

Célom, hogy a bábozást és a báb segítő erejét minél több óvodáshoz eljuttassam és megmutassam, hogy a BÁBbeszéddel a mindennapi kommunikáció is könnyebbé tehető az ovis és a szülő között. Anyaként is megtapasztaltam, hogy báb milyen segítő lehet az érzelmek kifejezésében és a szülő-gyerek kommunikációban. Nekem nagyon sokat segített a kisfiam óvodai beszoktatáskor és azóta is gyakran társam abban, hogy kibillentsen minket hisztis helyzetekből vagy hogy segítsen neki kifejezni az érzéseit, könnyebben szót értsünk egymással.

Somfay Alexandra bábpedagógus

Kipróbálnád a BÁBbeszédet, de nem nyaraláshoz kapcsolódóan? Akkor kérd az ingyenes Segítek neki kifejezni BÁBbeszéddel összefoglalót!
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *