A Mentasárkány bábfoglalkozásokat óvodásoknak terveztem és célom vele, hogy a művészi nevelést és a bábpedagógiát ötvözzem és teret engedjek az improvizatív elemeknek is.

Hiszek a művészi befogadó élmény erejében és mellette az alkotás és az aktív bábjáték felszabadító és örömteli varázslatában is. A bábjátéknak ezt az aktív, saját élményű oldalát is  szeretném elérhetővé tenni a gyerekeknek, ezért készítek bábfoglalkozásokat nekik.

Milyen típusú Mentasárkány bábfoglalkozások közül lehet választani?

Sárkánymenta színes árnyak bábmesés bábfoglalkozás

Sárkánymenta színes árnyak bábmesés bábfoglalkozás

Több információ,árak, ajánlatkérés: ITT

Meseépítő bábfoglalkozások

Meseépítő bábfoglalkozások

Több információ, árak, ajánlatkérés: ITT

Hogyan épül fel egy  Mentasárkány bábfoglalkozás?

A Mentasárkány bábfoglalkozásokat óvodásoknak terveztem és célom vele, hogy a művészi nevelést és a bábpedagógiát ötvözzem és teret engedjek az improvizatív elemeknek is.

Minden bábfoglalkozásom komplex többlépcsős mesefeldolgozásból áll, mely egyrészt segíti a mese és a művészi élmény befogadását, másrészt az a tapasztalatom, hogy így minden gyerek megtalálja benne a saját alkatának megfelelő tevékenységet, amelybe könnyebben bevonódik. Így előfordul, hogy valaki a bábkészítő vagy alkotó részben mélyül el, van aki pedig a szereplésben, bábozásban éli meg jobban a bevonódást és tud kibontakozni. 

Emellett azt is tapasztalatom, hogy ez a bevonódás segíti az érzelmek kifejezését is és így érvényesül a bábjáték feszültségoldó, érzelmeket kifejező oldala is.  (Erről bővebben a BÁBbeszéddel kapcsolatban írok, ha érdekel ebben a blogcikkben bővebben kifejtem: Hogyan segíti a kommunikációt a BÁBbeszéd? 3. rész. Milyen helyzetekben jöhet jól ez a módszer? (+VIDEÓ)

Ettől lesz egyedi is és hozzájuk igazodó minden foglalkozás. Számomra ez a bevonódás jelenti, hogy sajátélményű lesz a mesefeldolgozás, ennek az erejében hiszek. A gyerekek aktuális ötleteit előfordul, hogy a mesébe is beleszövöm, de jönnek hozott elemek a bábkészítés vagy bábrajzolás közben is; és akár a bábjáték folyamán is spontán.

Ha kérdések merülnek még fel, szívesen válaszolok.

  • E-mail-es elérhetőségem: somfay.alexandra@gmail.com
  • Telefonon is elérhető vagyok a +36 303243172 számon (Somfay Alexandra, napközben 9 és 15 óra között)
  • A Mentasárkány Bábjáték facebook oldalán is lehet üzenni, érdemes ott is követni, ott elérhetőek a legfrissebb hírek, saját szervezésű események
  • Ha inspirációt és támogató közösséget keresel bábos témában, akkor érdemes a Mentasárkány bábFLOW Klub tagjának lenni
  • Ajánlatkérő űrlapot pedig itt lehet kitölteni.

Ha érdekel, hogy milyen a papírszínházas mesélés, pillants bele a videóba: