Hogyan lesz nyaraláskor is együttműködő az ovisod?

Előfordult már veled is, hogy amikor nyaralásra indulás előtt sietni szerettél volna és kapkodtad a fejed a sok feladat között, pont akkor kezdett el a gyerek filmszerűen lelassulni vagy módszeresen mindent szétpakolni a másik szobában? Vagy esetleg úgy tett, mintha teljesen süket lenne és csak édes bociszemekkel nézett rád, mint egy ufóra, amikor kérted, hogy öltözzön fel végre?

Te is tapasztaltad már, hogy pont nyaraláskor lesz még kevésbé együttműködő az ovisod? Hogy a felborult napi ritmus és a sok új élmény épp akkor teszi hisztissé, amikor végre lenne idő együtt örülni és megélni a közös élményeket? Amikor épp te is könnyebben kiborulsz és nem bírod a hisztit türelemmel?

Lehet, hogy beletörődsz előre, hogy több lesz a hiszti és a veszekedés nyaraláskor.

De az is lehet, hogy épp ez lesz egy jó alkalom arra, hogy kipróbálj egy új módszert, ami segíthet nektek.

Például a BÁBbeszédet.

Ehhez a nyaralós próbához BÁBbeszéd kártyákat készítettem, hogy 5 tipikus nyaralós helyzeten keresztül kipróbálhasd ezt a kommunikációs módszert és még örömtelibb legyen a nyaralásotok. A kártyákat beépítettem egy mini on-line kurzus keretében, amit telefonról is elérsz, hogy videókkal is segítselek, és hogy még kényelmesebben tudd elsajátítani ezt módszert.  

Hogyan segíthet neked a Hurrá, idén BÁBbeszéddel nyaralok kurzus?

Különbözőek vagyunk és másképp kezdünk új dolgokat kipróbálni. Mindenkinek más a módszere. Én például sokáig küzdöttem a nyelvtanulással, míg végre nagy nehezen kb. 8-9 év szinte hiábavaló nyelvtanulás után rájöttem, hogy mivel imádok olvasni nekem a könnyített idegennyelvű könyvek olvasása és a hangoskönyvek hallgatása az igazi segítség, amiben örömömet is lelem és az érdeklődésemet se vesztem el gyorsan és ami átbillentett a holtponton. Ezért próbáltam többféle formában elérhetővé tenni Neked a nyaralós BÁBbeszédes szituációkat, hogy megtaláld a legtesthezállóbbat.

A BÁBbeszédkártyákkal tudod kipróbálni ezt a módszert. Ezek konkrét nyaralásos helyzeteken alapulnak, és pdf-ben tudod letölteni őket. Minta szövegeket írtam rájuk, hogy könnyebben kezdj el beszélni a bábbal. Kicsik, így ha kinyomtattad könnyedén magaddal tudod vinni őket.

Nyaralás BÁBbeszéddel füzetben bővebb leírást, magyarázatokat és tippeket is találsz. Ezt is pdf-ben tudod letölteni, ha neked a füzet forma kényelmesebb és több választ szeretnél kapni a miértekre, nemcsak megtapasztalni a módzser működését, ezt töltsd le és nyomtasd ki.

5 szituációs videót is tartalmaz a kurzus, amiben a szituációt, amihez a kártyák tartoznak megnézheted elbábozott verzióban is, ha téged ez inspirál ahhoz, hogy kipróbáljad a BÁBbeszédet.

Kurzusba ágyazva próbálhatod ki, így a leckékhez kapcsolódóan kérdéseket tudsz feltenni, és a könnyen kezelhető felület kényelmessé teszi a kipróbálást, és egy helyen elérsz mindent, nem kell keresgélni. A telefonodról elérsz mindent, ha nyomtatni se szeretnél, át tudod nézni előtte itt is a szövegeket és a videót.

Milyen konkrét és tipikus nyári szituációk vannak a kártyákon?

  • Elindulás gyerekekkel nyaralni: az utazós nap reggele
  • Zsilipnap könnyebben: az első éjszaka az új helyen
  • Nem akarja a gyerek, de muszáj lesz: hazaindulás a strandról
  • Nem akarja a gyerek, de muszáj lesz: öltözködés egyedül
  • Mindenki mást akar: mégis mindenkinek jó lesz a program 

Hol éred el ezt a BÁBbeszédes kurzust?

A Webuni felületén, ha ide kattintasz: Hurrá, idén BÁBbeszéddel nyaralok

Miért tartom küldetésemnek, hogy megismerd a BÁBbeszédet?

Célom, hogy a bábozást és a báb segítő erejét minél több óvodáshoz eljuttassam és megmutassam, hogy a BÁBbeszéddel a mindennapi kommunikáció is könnyebbé tehető az ovis és a szülő között. Anyaként is megtapasztaltam, hogy báb milyen segítő lehet az érzelmek kifejezésében és a szülő-gyerek kommunikációban. Nekem nagyon sokat segített a kisfiam óvodai beszoktatáskor és azóta is gyakran társam abban, hogy kibillentsen minket hisztis helyzetekből vagy hogy segítsen neki kifejezni az érzéseit, könnyebben szót értsünk egymással.

Somfay Alexandra bábpedagógus

Kipróbálnád a BÁBbeszédet, de nem nyaraláshoz kapcsolódóan? Akkor kérd az ingyenes Segítek neki kifejezni BÁBbeszéddel összefoglalót!
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *