Őrsárkány ajándékkártya

Vilibald, a tűzben táncoló: Mentasárkány ajándékkártya

Jelenleg nem lehet rendelni on-line ajándékkártyát!

Hiszel a személyes ajándék erejében?

Szeretsz kezedbe venni egy szép papírt és végig simítani rajta, érezve a felület egyenetlenségét? Hiszel abban, hogy egy ajándéknak, ha rászánod az időt és személyessé teszed érintése lehet? Hogy lélekkapaszkodó lehet belőle, egy emlékdarabka, mely mindig visszarepít és elgondolkoztat? Mely személyes lenyomata és emlékeztetője lehet az adott pillanatnak, a közösen megélt örömnek és rácsodálkozásnak.

Én hiszek benne.

A gyerekeimnek kiszíneztem Vilibaldot, a tűzben táncoló őrsárkányt, és azóta a gyerekszobában őrzi az álmuk. Az első színezett őrsárkányom volt. Nekik színeztem és írtam mellé kézzel, igazi kézírással és szeretettel a nevüket. Itt még nem a kártya verzió volt, ezt azóta találtam ki, könnyítve az ajándékká vagy emlékké alakulását a rajzoknak. Itt bénán vágtam körbe és így a szöveg is a képkeretbe csúszott, de a gyerekeim imádják és nem hagyták, hogy újra színezzem, vagy kicseréljem. Pedig az amúgy se túl szép kézírásom is elég összevissza lett. De így tökéletlenségében lett a mi igazi őrsárkányunk. És most már én is elfogadtam és megszerettem.

Az első saját Vilibaldunk, aki az én gyerekeimre vigyáz a gyerekszobában

Mert ereje van a személyes ajándéknak. A színezésnek pedig felszabadulós flow élménye, öröme is van. Saját magamra és a magunkra szánt időnek az öröme. Egy kis slow. Egy kis flow. (A kis fekete helyett nekem anyaként ez lett egy bázis.) Valami emberi és kézzel fogható. Ami tapintható. Aminek lelke van.

Ha neked épp megfelelő a műanyag és a tömegszériás képeslap ajándékkísérőként vagy ajándékként nem maradj itt. Bocs, de ha sajnálod erre az időt, menekülj. Itt fura varázslények vannak és még történet is tartozik hozzájuk. Hogy még személyesebbek legyenek.

És igen itt most őrsárkányok jönnek. Öt őrsárkány. Hiszek az őrsárkányokban is. Ahogy Mentasárkány is egy őrsárkány. Mert kellenek az őrsárkányok, egyszerűen szükség van rájuk.

Ha imádod a színezést azért. Ha még nem, akkor mindenképp.

Hogy milyen szépségei vannak a színezésnek. Semmi tudományos összefoglaló csak inspirációképp. Hogy tudd jó helyen vagy -e itt. Vagy segítség lehet, ha ajándékba adod és végig gondolod, hogy mennyire adna örömöt az ajándékozottodnak mindez.

Szabadság és kreativitás.

A színezéssel egy olyan védett helyre kerülsz, ahol kipróbálhatod a szárnyaidat, új utakat próbálhatsz ki. Kísérletezhetsz mindenféle színnel és a közben benned kialakuló érzésekkel. Segít más területeken is szárnyat bontani.

Inspiráció.

A színezés előhozza az intuitívabb énrészedet, így új ablakokat nyithatsz magadban

Nem kell tökéletesnek lenni.

A színezésben meg lehet szeretni a hibákat és a tökéletlent. Igen, felejtsd el az iskolai rossz élményeket, ha voltak. Nem kell tökéletesnek lenni a rajznak. Ahogy a verseket se kell elemezni. Érezd, hogy hozzád szól a rajz. Hogy megszólít a történet és tovább gondolod. Hogy a színek örömmel töltenek el. Csak hagyd, hogy áramoljon rajtad keresztül.

Ha kiszalad egy szín a vonalon, képes vagy elfogadni? Van bátorságod a vonalakra fittyet hányva kifesteni egy aprólékosan előre rajzolt színezőt? Milyen érzés? És milyen érzés, amikor csak ceruzával a vonalakat követve aprólékosan színezel? Milyen hangulathoz melyik passzol? Mikor melyikben jó elmerülni?

Fókusz és stresszoldás.

A színezés segít kizökkenni és elterelni a gondolataidat. Ha valami felzaklatott, ha nem tudod leállítani a zakatoló gondolatokat vagy gondolatokat, akkor kizökkent és valahogy újra fókuszt is ad. Ahogy elkészül a rajz a nyugalom előtérbe került és a végén az alkotás öröme adja meg azt az örömmorzsát, ami segíthet tovább lendülni. Zseniális érzés. Egyfajta meditatív állapot.

Holli, a felhőhabsárkány: Mentasárkány ajándékkártya
Személyesség.

A színezés egy személyes alkotás lesz, emlék. Az adott pillanatnak egy csodaszép lenyomata. Egy tükör, melyben láthatod magadat, vagy amelyet ajándékba adhatsz valakinek, akit igazán szeretsz. Ebben erő van és egyediség és kézzel foghatóság. Próbáld ki, hogy ahogy végig simítasz a színezett lapon, arra gondolsz, hogy aki megkapja ugyanúgy a kezébe veszi majd. Ez nem digitális, ez nem telefon. Ez olyan mint egy ölelés. Ez olyan igazi dolog a sok virtuális cucc és a sok előre gyártott műanyag között.

Slow létmód.

Erre időt kell szánni. Igazi időt, igazi elmerülést. Kézzel készíted. Még elő is készülsz. Kihegyezed a ceruzákat, vagy előveszed a festéket. A szemed elidőzik a színeken. Választasz. Hegyezel vagy vízbe mártod az ecseted. Kicsit ünnep is, hisz előkészülsz és utána el is pakolsz. Ritmusa van. Tapintása van. Érzed a papír felületét és a ceruza formáját. Végig simítasz a papíron. Esetleg egy kávét vagy egy teát is készítesz hozzá. Megéled a pillanatot. Bene élsz az időben.

Flow élmény.

Igazi elmerülés és belemerülés. Kihívással, de épp teljesíthetővel. Az alkotás örömével. Az egészséges élethez ez is kell. Egyfajta lelki fittséget ad. A vonalak laza keretet adnak, amit te szabadon megtöltesz színnel és örömmel.

Emlék.

Ahogy a személyssgénél is írtam, ez egy lenyomat. A tiéd. Akár egy fénykép, de mennyivel plasztiksabb és megfoghatóbb. Mennyivel többet adhat, ha nemcsak elkészíted, hanem megkeresed a helyét is.

Add tovább.

Magadnak, például úgy hogy beragasztod a naplódba vagy kiteszed az iróasztalod fölé. Tedd egy képkeretbe és írd rá, hogy szeretettel a gyerekeidnek és tedd ki nekik a gyerekszobába. Add oda egy barátnődnek, aki könyvjelzőként tudja használni és erőt adni vagy mosolyt csal az arcára, ha ránéz, hisz a barátságkarkötő jut róla eszébe, amit mindketten hordtatok. Vagy levelezéseitek, amikor még kézzel írtatod egymásnak üzenetet. Emlékszel még a kézírására?

Énidő, öngondoskodás.

Legyen egy fizikai jele is annak, hogy időt szánsz magadra. Legyen ez egy erszköz, hogy rendszeresen legyen időd kikapcsolni, töltekezni és örülni.

Közös élmény.

Lehet közös élmény is. Akár barátokkal akár a gyerekekkel együtt.

Együtt átélni az alkotást határtalan öröm. Együtt alkotni a gyerekekkel olyan minta, ami erősebb, mint bármilyen szó. És lehetőséget adhat beszélgetésekhez, nevetéshez. Élmény lesz, ami megmarad. Egy emlék, ami igazán színes és tapintható, így még jobban megáll bólyaként az idő fodrozódó vizén.

Mentasárkány Őrsárkány színezhető ajándékkártyák

Mi jellemző a Mentasárkány ajándékkártyákra?

A rajzokhoz történetek tartoznak.

A lények, amelyeket rajzolok önálló életre keltek és történetük is lett. Így gondolatot ébreszthet, beszélgetést indíthat, ha többen színeztek. De nem direkt így lettek tervezve, egyszerűen így kellett létrejönniük. Vagy tetszik neked vagy nem. Ez egy formavilág, ami nekem nagyon önazonos és nagy erőt merítek belőle, ahogy a színezésből is, remélem ez az energia, öröm és erő hozzád is elér. Átáramlik.

A lények könnyen és rövid idő alatt kiszínezhetőek.

Úgy alakultak ki, hogy a covid alatt nagyon kevés alkotó időm lett a gyerekek dolgai és az egyéb teendők mellett, így egyre kisebb papírra és egyre egyszerűbben, csak egy tollal kezdtem rajzolni. Így ezek anyakompatibilis mini (A6 méretű) rajzok, amelyeket rövid idő alatt ki tudsz színezni, mégis egy komplett kép készül el, így az alkotás végi öröm és a befejezés élménye is a tiéd lesz, ami anyaként mindenképp jár.

Kiváló minőségű akvarellpapírból készültek.

Az ajándékkártyák 300 g-os kiváló minőségű akvarellpapírból készültek, mert szeretném, hogy kifesteni is lehessen a képeket. Én például beleszerettem az akvarellfestésbe, mert a színekkel való festés annyi energiát ad, hogy imádom. De ehhez a jó minőségű papír elengedhetetlen. Ez még egy egyszerűbb festékkel (pl. amit a gyerek technikacuccából kiveszel) is működik valamilyen szinten. És imádom megfogni a vastagabb és jobb minőségű papírt, szerintem ezeknek lelkük van. És annyira kell a tapintás és a kézzelfoghatóság élménye a mai világban, mint egy falat kenyér. Mint az ölelések.

Penton, az unikornisőrsárkány: Mentasárkány ajándékkártya
Ha kérdések merülnek még fel, szívesen válaszolok.
  • E-mail-es elérhetőségem: somfay.alexandra@gmail.com
  • Telefonon is elérhető vagyok a +36 303243172 számon (Somfay Alexandra, napközben 9 és 15 óra között)
  • Mentasárkány Bábjáték facebook oldalán is lehet üzenni, érdemes ott is követni, ott elérhetőek a legfrissebb hírek, saját szervezésű események
  • Ha inspirációt és támogató közösséget keresel színezéses, verses és rajzos témában, akkor érdemes csatlakozni hozzánk a facebookon a RAJZbeszéd Alkotóklub Mentasárkánnyal csoportban
Szandra, a varázslényrajzoló és rajzmesélő
Hallgass, nézz és inspirálódj!

Elkezdtem a Mentasárkány YouTube csatornáján a színezőkhöz videókat is készíteni inspirációképp, nézz bele: