Unikornisos nyereményjáték 2021

Mentasárkány – rajz & báb: Unikornisos nyereményjáték 2021

Szervező: Somfay Alexandra e.v., adószám: 576238750-1-43

1.Általános rendelkezések Unikornisos nyereményjáték 2021 elnevezésű promóció (továbbiakban „Promóció”) szervezője Somfay Alexandra e.v. adószám: 576238750-1-43

A Promóció lebonyolításával összefüggő, annak végrehajtásával kapcsolatos egyes feladatokat a Szervező látja el.

2.Promóciós mechanizmus és részvételi feltétek: 2021. december 20 és 29 között azok a személyek, akik a Mentasárkány – rajz & báb oldalának like-olói között vannak, és a Karácsonyi Unikornisos nyereményjáték 2021 poszthoz egy általa kiszínezett Mentasárkány színező képet csatolnak, nyereményjátékon vesznek részt.

3.A szavazók között 2021. december 30-án 8:00 órakor kisorsolom a nyertest, aki egy 5 darabból álló unikornisos ajándékkártya csomagot nyer. A nyereményjátékban csak Facebookon profillal rendelkező, a Mentasárkány – rajz & báb oldal követői közé tartozó, 18 éven felüli magánszemélyek vehetnek részt. A sorsoláson való részvétel feltétele a Mentasárkány – rajz & báb Facebook oldal követése mellett, hogy a játékos a posztban csatoljon egy általa kiszínezett Mentasárkány színező képet, melyet. Az a játékos vehet részt a nyereményjáték sorsolásában, aki eleget tesz a részvételi feltételeknek.

4.A Szervező fenntartja a jogot, hogy a jelen szabályzatban foglalt feltételeket vagy magát a nyereményjátékot, akár a nyereményjáték időtartama alatt egyoldalúan módosítsa vagy megszüntesse. A szabályzat módosításait, illetve a nyereményjáték esetleges megszüntetéséről szóló értesítést a Lebonyolító közzéteszi a Mentasárkány – rajz & báb Facebook oldalán.

5.A játékosok felelőssége, hogy ezekről megfelelően tájékozódjanak. A nyereményjátékkal kapcsolatos bármilyen kérdéssel vagy panasszal kapcsolatban a somfay.alexandra@gmail.com címen nyújtok felvilágosítást.

6.A Promócióban való részvétel önkéntes és ingyenes, a részvételtől a promóció teljes időtartama alatt lehetőség van visszalépni. A részvételtől való elállást a Játékos kezdeményezheti. A részvétel a jelen hivatalos szabályzat automatikus elfogadását jelenti.

7.Érvénytelen pályázat: A promócióban érvénytelennek minősül minden pályázat, mely a jelen játékszabályzatban foglalt részvételi feltételnek nem tesz eleget, valamint a 2. pontban meghatározott promóciós mechanizmusnak nem felel meg.

8.Érvénytelennek számít az a pályázat, ami a megadott időintervallumon kívül érkezett be. A játék időtartama december 20 és 29 között van. A nyereményjáték 2021. december 30-én 8:00 órakor kerül kihirdetésre, és december 20-án 18:00 órakor fejeződik be.

A nyertest a Szervező sorsolja ki. A nyertest a Szervező a Mentasárkány – rajz & báb Facebook-oldalán hirdeti ki, a nyertest privát üzenetben is értesíti. A nyeremény postai úton, ajánlott levélként kerül kézbesítésre.

Nyereményekkel kapcsolatos díjfizetések A jelen promócióban részt vevő játékosokat a nyereményekkel kapcsolatosan nem terheli semmilyen költség.

A Facebook a megvalósításához nem nyújtott semmilyen segítséget, és vállaljuk, hogy a Facebook igénybe vételével végzett promóciónkat saját kockázatunkra használjuk. Facebookon végzett promóciók a Facebook teljes körű mentesítése minden jelentkező igény vagy résztvevő részéről történő igény mentesítésével történik.

A promóciónkat a Facebook nem támogatja, nem hagyja jóvá, nem végzi, és nem kapcsolódik a Facebookhoz.

9+1 ok, amiért felnőttként is szeretünk színezni – A színezés árnyalatai 1. rész.

Te szeretsz színezni?

Mit szeretsz benne? Mikor próbáltad újra felnőttként a színezést?

Milyen érzés volt?

Pár év alatt divat lett szinte színezni, színezőt ajándékozni és ellepték a felnőtteknek szóló a színezők is a könyvesboltokat és az újságárusokat. De miért is szeretjük ennyire ezeket a felnőtt színezőket?

Összegyűjtöttem 9+1 okot, ami miatt érdemes kipróbálnod a színezést, ha eddig még nem tetted. Illetve ha szeretsz színezni, akkor megtalálhatod, hogy neked mi benne az örömforrás.

Lehet furcsa, de én a Rejtőzködő Varázslényes lapszínezőm elkészítése után kezdtem el kísérletezni a színezéssel, mert addig inkább rajzoltam vagy bábokat készítettem. Azért kezdtem bele ebbe A színezés árnyalatai a blogcikksorozatba is, mert gondoltam beszámolok az általános tényeken kívül a saját kezdő tapasztalataimról is.

Legtöbbször jobban szeretek rajzolni színezőt, mint magát a színezést. Bár ez hangulattól is függ. A rajzban nekem több a szabadság, de persze több a veszély is, hogy elrontom vagy nem nem úgy alakul, ahogy eltervezem. Persze több benne az öröm, ha mégis összeáll és valami új születik.

Sokáig azon duzzogtam, hogy nem bírom kiszínezni a saját rajzaimat, mert nem érzem benne annyira otthonosan magam, mint a rajzolásban. De végül megszerettem. Ehhez kellett a kísérletezé és hogy megtaláljam az adott rajzhoz és a hozzám passzoló színezési technikákat. Ha fáradtabb vagyok és biztonságosabb terepre vágyok, akkor szoktam színezni, meg amikor a színek energizálására is vágyon.

Akkor kezdjünk is bele: Miért érdemes kipróbálnod a színezést?

1. Flow élmény megélése

Csíkszentmihályi Mihály Flow c. könyve óta egyre jobban beépült a köztudatba ez a szó, mely olyan élményt jelent, melyben egy tevékenységben teljesen elmerül, feloldódik és örömöt él meg az ember. A színezés pedig egy olyan kreatív alkotó tevékenység, ami könnyen hozzá segít, hogy megéljük ezt az állapotot.

Ezzel teljesen egyetértek, nálam is megvan flow érzés, egyszerűen imádom. Mindig. Megunhatatlan. Szenvedély.

Continue reading →

3 pofonegyszerű gyurmabábos tipp őszre

Gyurmabábok

Úgy alakult, hogy egy spontán gyurmabáb kihívásba kezdtem szeptemberben és gondoltam megosztom a tapasztalatimat veled , hátha te is kedvet kapsz a kísérletezéshez. Most, hogy a kislányom (1,5 éves) teljesen beleszeretett a gyurmázásba, a sok közös gyurmázós idő azt hozta ki belőlem, hogy egy idő után bábokat kezdtem készíteni a gyurmából (mi mást) és azon gondolkozni, hogy lehetne variálni ezt a játékot .

Az is érdekelt, hogy a két gyerekemmel együtt hogyan tudok gyurmázni és bábozni, úgy hogy mindenkinek élmény legyen, mert nagyon nehéz mostanában a nagyfiammal (6 éves) közösen játszani, mert a kicsi vagy a fejemre mászik közben vagy szétpakolja a lakást trükkösen… Ehhez kapcsolódóan osztok meg veled 3 nagyon egyszerű bábos ötletet, amit te is bevethetsz gyurmázás közben.

Continue reading →

Hogyan lesz a mese a gyerekeké meseépítés közben? – Az improvizáció ereje és helye a bábfoglalkozások során

Meseépítő bábfoglalkozások

Szeretem, ha a mese végül a gyerekeké lesz.

Egyre jobban hozzájuk idomul a történet, ahogy a rétegeket lebontjuk a meséről. Ahogy egyre beljebb kerülünk. Lassan minden gyerek megtalálja azt a meserészt, és azt az eszközt, ahogy könnyedén kapcsolódni tud hozzá.

Befogadó figyelemmel. Bábrajzolással. Díszletrajzolással. Bábjátékkal.

Hozzák a saját történeteiket. Beleviszik az érzelmeiket. Így lesz egyedi minden alkalom. Egy ilyen mesetér volt az álmom. Ezért alakítom így a bábfoglalkozásokat.

Hol nyílik tere az improvizációnak a Meseépítő bábfoglalkozásokon belül?
Continue reading →

Hogyan lesz nyaraláskor is együttműködő az ovisod?

Előfordult már veled is, hogy amikor nyaralásra indulás előtt sietni szerettél volna és kapkodtad a fejed a sok feladat között, pont akkor kezdett el a gyerek filmszerűen lelassulni vagy módszeresen mindent szétpakolni a másik szobában? Vagy esetleg úgy tett, mintha teljesen süket lenne és csak édes bociszemekkel nézett rád, mint egy ufóra, amikor kérted, hogy öltözzön fel végre?

Te is tapasztaltad már, hogy pont nyaraláskor lesz még kevésbé együttműködő az ovisod? Hogy a felborult napi ritmus és a sok új élmény épp akkor teszi hisztissé, amikor végre lenne idő együtt örülni és megélni a közös élményeket? Amikor épp te is könnyebben kiborulsz és nem bírod a hisztit türelemmel?

Continue reading →

Milyen kéznyomot hagyunk a világban? – Halacska báb a víz világnapjára

Az óvodai csoportoddal készülsz a víz világnapjára? Otthon az ovisoddal szeretnél játékosan a víz fontosságáról beszélgetni? Március 22-én lesz a víz világnapja, ennek kapcsán egy közös bábkészítés jó alkalom lehet nektek is, hogy a vízről, a víz fontosságáról, környezetünkről, ökológiai lábnyomokról beszélgessetek, persze az óvodás nyelvén. Ehhez gyűjtöttem neked ötleteket, melyekből könnyedén
készíthettek jópofa vízhez kapcsolódó bábokat.

Mi halakat készítettünk a kisfiammal, mégpedig egy egész családot belőle tenyérlenyomattal, hogy emlék is legyen a kis kezükről. A legegyszerűbb rajzolós változatot próbáltuk ki kis ragasztással, ennyi a majdnem egy éves bábkészítés közben mellettünk játszó hugica mellett is könnyen elkészíthető volt. Csak egy elég magas asztal kellett hozzá.

Continue reading →

Hol találok bábozható meséket? 9+1 könyves ötlet – Mesedramatizálás 1. rész

Óvodai bábozáshoz keresel mesefeldolgozást? Egyszerűen bábozható mesét keresel mintákkal, sablonokkal? Érdekel, hogy milyen könyvekben találhatsz bábozható mesejátékokat? Összegyűjtöttem neked egy listát, 8+1 mesefeldolgozást tartalmazó könyves ötlettel, hogy iránytűként segítsen.

Continue reading →

8+1 pofonegyszerű kézjel árnyjátékhoz

Miért pofonegyszerű? Csak lámpa kell hozzá és a kezünk. A sötét őszi/téli délutánokon egy lámpa segítségével bonyolult előkészületek nélkül lehet játszani. Az ovisok imádják ezt a fajta varázslatot és ők is szívesen kipróbálják. Ezenkívül könnyen teret ad közös nevetésnek, játéknak és oldhatja a nap folyamán a gyerekben felgyülemlett feszültséget, segíthet az esti alvás előtti áthangolódásban.
Continue reading →

Hogyan segítsünk az ovisnak legyőzni a félelmeit? – 2. BÁBbeszéd fejvesztett Körtefejjel és Narancsmúmiával

Előfordult már Veled is, hogy november tájékán az ovis gyereked nem mert egyedül átmenni a másik szobába, ha ott sötét volt? Vagy egyszer csak előkerültek szörnyek, múmiák, szellemek, akiktől fél? Esetleg a hozzánk is begyűrűző Halloween miatt megijedt a tökfejtől vagy a múmiákról kérdez? Hogyan oldhatjuk egyszerűen ezeket a félelmeket? Hogyan szelídíthetjük meg a szörnyeket BÁBbeszéddel? Nem kell más hozzá csak Narancsmúmia vagy egy Fejvesztett Körtefej…

Continue reading →

Hogyan tudod elkápráztatni az ovisod bábFLOW élménnyel?

Úgy alakult, hogy a bábok képét és Nagyanyó arckifejezését, ahogy mesél és bábozik ma jobban fel tudom idézni, mint a szülinapi ajándékaim legtöbbjét. Neked vannak ennyire erős emlékeid? Milyen élményekhez kapcsolódnak? Ha becsukod a szemed, hogy játszódik le előtted újra a kisfilm?

Nekem ilyen időutazós gyerekkori emlékem, amikor a Nagymamámmal bábokat készítettünk, életre keltettük őket és spontán játszottunk velük. Nagyanyót, a bábos nagymamámat mindig kicsit varázslónak éreztem, egyfajta mágusnak, aki körül a tárgyak, babák és bábok életre kelnek. Mellette mindig benne voltam a mese sűrűjében: izgultam a kisuborkáért, aki remegve félt egértől vagy csak ámultam, amikor egy kendőből egy csomózással királykisasszonyt varázsolt.

Continue reading →