2 egyszerű otthoni játék segítségképp az óvodai beszoktatáshoz

Itt a szeptember és elkezdődött az óvodai beszoktatás. Neked is pityereg a frissovis gyerkőcöd reggelente és te is izgulsz érte, hogy hogyan fogja megszokni az új helyzetet? Ez a 2 egyszerű otthoni játék segítheti az elválás folyamatát.

Bújócskázzunk az friss ovissal:

Ha a gyerekedet megviseli az elválás a beszoktatáskor, akkor bújócskázzatok otthon. Ezzel érzi, hogy mindig újra megtalál, ha elbújunk is előle. Így erősíthetjük egyre jobban a biztonságérzetét.

Beszéljünk az oviról a báb bőrébe bújva:

Vedd elő az egyik kedvenc plüssfiguráját vagy bábját, amelyiket nem vitte el az óvodába. És a játék nevében kérdezd meg, hogy milyen az óvoda, hogy mit csinált és hogyan érezte magát. Kicsit többet lehet megtudni a napjáról így. A játék akár “buta” kérdéseket is feltehet, hisz a nevetés mindig jó feszültségoldó. És a kis butus játéknak szívesebben magyaráz a gyerek.

Ui: A báb bőrébe bújt beszélgetés a beszoktatás utáni időben is segítségedre lehet majd. Ha nincs bábod még otthon, akkor plüssfigurával vagy kedvenc játékkal is elkezdhetsz kialakítani egy kommunikációt. Könnyebben fogja így később is elmesélni neked az örömeit vagy félelemeit az ovis gyereked.

Somfay Alexandra bábpedagógus

Ui: Facebookon követsz már mint Mentasárkány Bábjátékot? Ha nem IDE kattintva megteheted!

UUI: Érdekel, hogy hogyan könnyíti meg a bábozás a kommunikációt közted és az ovisod között?

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *