Karácsonyi interjúsorozat: Iringó, a környezettudatos anyuka

Iringót egy Anyacsavaros találkozón ismertem meg és azonnal megfogott a környezettudatos vállalkozása, melyben szép és igényes vászonzsákok, hátizsákok és tárolók kerülnek ki a keze alól.  Külön megörültem, amikor a beszélgetésünk alkalmával kiderült, hogy ő is szereti a bábokat és készít is Pet-palackból.

A kis vászonzsákokat, amiket Iringótól vettem azóta is mindennap használom.  Bevallom, rám még rám fér a zöldülés a zacskók terén, mert a gyümölcsöket és zöldségeket nem vászontáskákba mérem ki, de kisebb vásárláshoz már lapul nálam mindig vászonzsák vagy vászonhátizsák. A kisfiam is már előre tudja, hogyha uzsonnát keres nálam ovi után, vagy kiránduláskor szendvicset, gyümölcsöt, finomságot, akkor melyik vászonzsákban kell keresgélni.

Beszélgetés Nemes Iringóval, a The Sorting Bags márka létrehozójával

Szandra: Szereted a bábokat? Örültem, amikor felfedeztem a blogodon, hogy a nyomdázós műhelyek mellett bábkészítő is szerepel.

Iringó: Nagyon szeretem a bábokat, főleg készíteni. Pet-palackból, zokniból és régi textilekből készítettem a kislányomnak egy bábsorozatot, az Óz összes alakját, pedig még csak alig múlt egy éves. Borzasztóan élveztem a készítést, főleg a hajkoronák megformálását, és már alig várom, hogy együtt bábozzunk. Gyermekkorom egyik meghatározó élménye volt, hogy anyukám ismert egy bábszínművészt, aki sokat jött fel hozzánk, és sok bábot is kaptam tőle.

Szandra: Hogy született meg a The Sorting Bags márka ötlete?

Iringó: A környezettudatosság régóta nagyon fontos nekem. Tavasszal viszont egy  bolti bevásárlás alkalmával egyszerűen elegem lett, abból, hogy egy egyszerű heti bevásárláshoz több mint tíz műanyag zacskót használok. Elkezdtem gondolkozni, ötletelni, aztán megszülettek az első vászonzsákok. Először csak a piacon mertem a zsákokat használni, ahol a legtöbb kofa megdicsérte őket. Aztán miután a férjem egyszer a zsákokkal jött haza egy boltból, nem volt megállás, most már mindenhez használjuk őket a pékárutól kezdve a kimérős gabonáig. Maga a márka egy barátnőm unszolására született meg a nyáron, aki az első megrendelőm is volt.

  

Szandra: Mi volt idén a legérdekesebb projekted vagy megbízásod?

Iringó: Egy hegymászónak kellett nemrég zsákot terveznem, aki maga is nagyon környezettudatosan vásárol. Még nem árulhatom el, hogy ki ő, mert karácsonyi ajándék lesz a két zsák, amikre absztrakt hegycsúcsokat álmodtam meg.

Szandra: Hogy készülsz a Karácsonyra? Melyik részét szereted a legjobban?

Iringó: Talán az ihletgyűjtés részét szeretem a legjobban. Már gondolkodom a recepteken, és szeretem az ajándékokat is jó előre kitalálni, beszerezni, elkészíteni. ​Egy ideje minden narancs elfogyasztásakor a héjból kivágunk és megszárítunk kis csillagokat, amik majd a fára kerülnek. Nagyon várom már a karácsony estét, és látni a kislányunk arcát, ahogy a fát és a fényeket, csillagszórókat meglátja.

  

JÓ TUDNI:  Iringó blogja:  http://www.rootstofruits.hu  és  The sorting bags facebook oldala: https://www.facebook.com/thesortingbags

Somfay Alexandra bábpedagógus

Ui: Facebookon követsz már mint Mentasárkány Bábjátékot? Ha nem IDE kattintva megteheted!

UUi: Érdekel, hogy hogyan könnyíti meg a bábozás a kommunikációt közted és az ovisod között?

Ha kéred az ingyenes összefoglalót az első lépésekhez kattints a gombra.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *