Hogyan segíti a kommunikációt a BÁBbeszéd? 3. rész. Milyen helyzetekben jöhet jól ez a módszer? (+VIDEÓ )

A bábos-játékos kommunikációt, a BÁBbeszédet 4 fő területen tudod alkalmazni: az hisztikezeléstől kezdve az ovis érzelmeinek könnyebb kifejezésén keresztül, egészen a játékos feszültségoldásig. Ebben a blogcikkben összefoglalom a 4 területet és egy videóban részletesebben be is mutatom ezeket.
1. Az ovis jobban megérti a kérésed, ha bábbal kérsz valamit. Ennek segítségével a  hisztit megelőzheted, könnyebben kezelheted. A napi rutint jobban betartja. Ha már dacol veled, akkor pedig könnyebben kizökkented és utána hamarabb megérti a kérésed.

2. Könnyebben elmondja, hogy mi bántja, ha bábbal a kezeden kérdezed. Így  a testvérféltékenység gócpontjai kiderülnek, oldódnak. Az ovis konfliktusok okait hamarabb megtudod, és oldani tudod a feszültséget. Illetve a családon belüli változások, váltások érzelmi hatásai is hamarabb kiderülnek és könnyebben tudod kezelni.
3. Egy új rutin bevezetésében játékos támogatás és segítség. Ha előre tudod, hogy egy nagyobb változás fog bekövetkezni pl. kistesó születése, óvodakezdés vagy óvodaváltás, költözés stb. akkor segítségedre lehet az új rutin bevezetésében.
4. Jobban tudja oldani a feszültséget, ha elbábozza az őt foglalkoztató napi helyzetet és ezzel kifejezi az érzelmeit. Így nyugodtabban alszik és kiegyensúlyozottabban viselkedik.

 

 

Somfay Alexandra bábpedagógus

Érdekel a Hogyan segíti a kommunikációt a BÁBbeszéd? sorozat többi része is?
Itt megtalálod:

Ui. Szeretnéd kipróbálni a bábos-játékos kommunikációt?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *